Ytterlager för sommarmånaderna

Vad använder ni för ytterlager när det är så varmt ute att jacka går bort men man vill fortfarande ha något mot insekter, blåst, etc.?

Jag köpte själv nyligen en Specialist Overshirt från Garphyttan som jag, hittills är nöjd med. Den är gjord i rip stop-tyg i nylon så den lär inte gå sönder i första taget när man tar sig fram genom buskagen.

Den har även en jäkla massa fickor, vilket man såklart behöver även på sommaren, trots att man inte har jacka! Fickor gillar vi! Garphyttan meddelar även att den ska tåla lättare regn, något som jag fick testa redan första dagen. Mycket riktigt så står den emot lite småstänk och blir säkert än bättre med vax!

Jag har lite svårare för passformen. Som en lätt sommarskjorta vill jag gärna att den sitter lite tightare än den gör; jag kommer inte direkt ha någon värmetröja under, max en t-shirt. Den är även i längsta laget med tanke på att man inte kan stoppa in den i byxorna på grund av handfickorna.

Annars har jag i stort sett bara positiva saker att säga än så länge; den väger nästan ingenting, tar väldigt liten plats, många fickor, bekväm, etc. Den har knappar på framsidan istället för blixtlås, vilket också är väldigt tacksamt.

Vad använder ni när det är varmt ute och ni behöver skydd mot mygg, vind, vatten, etc.?

2 gillningar