Tips på bra platser i närheten att besöka

Tänkte vi kunde både ge förslag på- och önska bra platser att ta sig ut till som kanske inte är så välbevandrade som Torup där man sällan får vara ifred.

@Christian undrade igår var vi brukar vara när vi är ute i skogen med familjen men vi gled snabbt in på något annat istället.

Bokskogen Normalt brukar vi ta oss till den sista (den stora) parkeringen innan man kommer ut ur skogen på väg mot Skabersjöby från Torups slott. Där finns en hel del kojor och annat man kan nyttja om man är på det humöret, relativt gott om ved om man vill grilla och inte lika mycket folk som borta vid Torup.

Sen tar vi oss även till östra delen av Bokskogen, ofta parkeringen vid Holmejasjön om man mer är sugen på promenad och parkering på andra sidan om man är mer sugen på skogsäventyr.

Häckeberga är jättestort och väldigt trevligt på sina ställen. Väldigt mycket avverkning för tillfället känns det som, det är ofta man hör maskinerna brumma i bakgrunden (och ibland i förgrunden) när vi varit där. Men annars väldigt trevligt och lite mer privat än Bokskogen!

Svaneholm riktigt trist ställe om man inte är ute efter att gå en kort promenad runt dammen och titta på andra som gör precis samma sak. Väldigt dåligt om man vill få en mer naturnära upplevelse, men väldigt trevligt om man är ute med barnvagn eller mor- och farföräldrar.

Söderåsen gillar jag skarpt! Väldigt trevlig natur, dock mycket folk just i anslutning till parkering nere i dalen och slingan som följer upp mot åsens topp. Annars väldigt mycket möjligheter till att vara själv med naturen, dock får man inte göra eld, slå upp tält, etc. eftersom det är naturreservat.

Det är de vanligaste ställena vi besöker. Hur ser det ut för er? Har ni något ställe ni vill tipsa om?

Var helst inte för specifika här så vi bevarar lite av spänningen med att upptäcka ställen själv!

1 gillning